Inițiativă CE: 100 de milioane de euro întreprinderilor nou-înființate și IMM-urilor din domeniul tehnologiilor

Categorie: Noutati

Ajutorul financiar este menit să contribuie la dezvoltarea de aplicații și alte servicii digitale, în domenii precum transportul, sănătatea, sistemele de fabricație inteligente, energie și mass-media. Granturile în valoare totală de 100 de milioane de euro, din partea parteneriatului public-privat pentru internetul viitorului, ar urma să ajungă la aproximativ  1. 000 de întreprinderi nou-înființate și alte întreprinderi extrem de inovatoare. 

Viziune: dezvoltarea de noi aplicații și servicii on-line în diverse domenii. Finanțarea va fi canalizată prin 20 de consorții, care includ: acceleratoare, platforme de finanțare participativă, societăți financiare cu capital de risc, spații de colaborare, organizații de finanțare regională, întreprinderi din domeniul tehnologiei și asociații de IMM-uri. 

Context: În 2013, au demarat cinci proiecte mari, pentru a valida în mediul real tehnologiile dezvoltate. Platformele sectoriale elaborate în cadrul acestor proiecte vor fi puse la dispoziția IMM-urilor și a antreprenorilor din domeniul internetului pentru a crea diverse servicii și aplicații.

 Detalii aici - http://www.fi-ppp.eu/projects/

Inițiativa constă în:

1.Leaders Club - un grup independent de fondatori în domeniul antreprenoriatului bazat pe tehnologie, care servesc drept model pentru antreprenorii europeni din domeniul internetului premii și concursuri - Europioneers îi recompensează pe doi dintre cei mai buni antreprenori europeni ai anului în domeniul tehnologiei;

2.Crearea de rețele - Rețeaua acceleratorilor europeni inițiază și facilitează crearea unei rețele europene de acceleratori de întreprinderi din sectorul internetului;

3.Încurajarea talentului european în domeniul internetului - sprijinirea rețelelor, programelor și resurselor pentru sisteme de barter, acceleratoare și incubatoare, precum și mentoring.

Consorțiile câștigătoare vor fi selectate în funcție de modul în care intenționează să își maximizeze impactul economic al finanțării lor la nivelul ecosistemului digital.

Propunerile se pot face aici - https://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/cooperation?callIdentifier=FP7-2013-ICT-FI 

Sursa informatiilor-europa.eu

Etichetat sub:

news
Multumiri pentru distribuire!