ÎNCEPE IDENTIFICAREA LOCAȚIILOR ÎN CARE VOR FI APMPLASATE PUNCTELE DE AUTOSERVIRE CU SERVICII ID130262

Categorie: Noutati

Proiect cofinanţat din Fondul Social European Prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

 

Alba Iulia 14.08.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

ÎNCEPE IDENTIFICAREA LOCAȚIILOR ÎN CARE VOR FI APMPLASATE PUNCTELE DE AUTOSERVIRE CU SERVICII

PROIECT: ”EFICIENȚĂ ȘI CALITATE ÎN SPO – EC SPO – POSDRU /130/4.1/S/130262

               SC TOBIMAR CONSTRUCT SRL Alba Iulia, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, în calitate de beneficiar al proiectului,SC Drummers Concept SRL, AJOFM Satu-Mare, Desarrollo de Estrategias Exteriores, SA , Oviedo, Spania și  Servicio Público De Empleo Del Principado De Asturias, Spania implementeaza în perioada 01.01.2014 – 30.06.2015, proiectul ”Eficiență și Calitate în SPO – EC SPO”,  în cadrul căruia desfașoară activitatea A.7. Laborator metodic pentru „self-service”.

Prin această activitate proiectul  își propune modernizarea sistemului de acordare a serviciilor  pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în principal prin întărirea colaborării cu primăriile, furnizori privați de servicii de ocupare, și alți actori cu activități relevante în ocuparea forței de munca.

În acest sens, începând cu luna august 2014, SC TOBIMAR CONSTRUCT SRL Alba Iulia demarează acțiunea de identificare a locațiilor din zona țintă repartizată, respectiv județul Vaslui, în care vor fi amplasate ”punctele de autoservire cu servicii”.  Sunt vizate primăriile care dețin spații libere, potrivite pentru această destinație și au acces la o rețea de internet la care să se poată conecta info-chioșcul amplasat.

Prin amplasarea acestor info-chioșcuri se  dorește promovarea unor activități on-line ca: afișarea programelor de formare profesională în curs de organizare, modalitatea de înscriere în vederea participării la serviciile de informare și consiliere profesională, precum și acordarea de servicii de mediere a muncii, consultanță și asistență în vederea inițierii unei afaceri pe cont propriu, vizualizarea documentelor necesare în vederea luării în evidență ca persoană aflată în căutarea unui loc de munca.

Pentru a-și atinge obiectivul, activitatea are o componenta tehnică de dotare pentru 27 de „puncte de autoservire cu servicii”, dar și una metodologică menită să asigure materiale suport, instruire metodică pentru 100 de specialiști SPO și asistență de specialitate pentru clienți, care să susțină clienții SPO în procesul de familiarizare cu „self service” și de formare a autonomiei individuale de autoinformare și autocunoastere , caracteristici importante pentru găsirea unui loc de muncă.

Haneș Gabriela –asistent relații publice și comunicare  proiect “Eficiență și calitate în SPO – EC SPO”

S.C. TOBIMAR CONSTRUCT SRL

Multumiri pentru distribuire!