Proiectul (ID: 132019), ”Promovarea unui model de dezvoltare sustenabilă a resursei umane din mediul rural – DRUMS”, urmarește promovarea sustenabilității activităților din zonele rurale, prin mărirea gradului de ocupare a populației, prin activități de consiliere, orientare, formare profesională și mediere, cât și prin promovarea culturii antreprenoriale.
Participarea la proiect contribuie la dezvoltarea capitalului uman și creșterea competitivității în mediul rural, prin corelarea educației și învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii și asigurarea de oportunități sporite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul se adresează persoanelor din mediul rural, din regiunile Centru, Nord-Vest și Sud-Vest Oltenia, cu preponderență:
Proiectul se desfașoară pe o durată de 18 luni și este implementat de Fundația Centrul de Resurse în Educație și Formare Profesională (CREFOP), în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă – Mureș, Asociația AGORA 2013, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă- Satu Mare, R4 – Consultanță și Formare Profesională și BEST Institut für berufsbezogene Weiterbildung und Personaltraining GmbH.
Activitățile proiectului se adresează tuturor persoanelor din mediul rural, care își doresc o șansă de schimbare și implicit de a avea mai multe șanse de acces pe piața muncii. Totodată, acesta se adresează și reprezentanților autorităților locale și intreprinzătorilor locali, într-o abordare integrată care poate conduce către dezvoltarea capitalului uman și creșterea competitivității în mediul rural.
Vor fi furnizate 16 programe de formare profesională pentru grupul țintă din proiect, care se vor finaliza cu examene de absolvire sau calificare în funcție de tipul programului, în concordanță cu metodologia de în vigoare, a certificării adulților.
În procesul de evaluare și certificare vor intra 90 de persoane din grupul țintă. Vor fi realizate evaluări pentru 3 pcupații/calificări, câte una pentru fiecare regiune.
Scopul acestei activități este de a dezvolta cultura și spiritul antreprenorial în mediul rural prin formare profesională în antreprenoriat și furnizarea de consultanță și asistență pentru persoanele care doresc să înceapă o afacere independentă.
Se va realiza un catalog de bune practici care să poată fi transferat membrilor echipei de proiect și altor specialiști. catalogul de bune practici contribuie la sustenabilitatea proiectului, experiențele descrise putând fi preluate și în alte proiecte. Acesta va fi publicat pe pagina proiectului și pe alte site-uri de interes.
Această activitate are drept scop asigurarea cadrului optim de derulare a activităților în contextul facilitării schimburilor de experiență și bună conlucrare în plan local.
Acestea sunt organizate cu scopul diseminării rezultatelor proiectului.
SITE: http://proiect-drums.ro/